Her kommer etterhvert noen tips og linker til oppdrettsvenner og de jeg kan anbefale.Det er dessverre a jungel out there, så det er greit å få litt anbefalinger.

 

Det er så rart med det...når man er ny og skal skaffe sin første maine coon, så er der mange å velge i, men der er også mange fallgruver. Der er dessverre behov for å være både kritisk og nøye når man velger seg ut en oppdretter å skaffe katt fra. Av flere årsaker jeg ikke vil komme inn på her. 

 

Heldigvis finnes der utrolig mange kjekke folk i miljøet. Jordnære mennesker som elsker sine katter og driver sitt kattehold med stort hjerte, mennesker som har vært ute en vinterdag før, og som ser hva som er viktig i livet og hva som er uviktig og som hjelper og støtter hverandre i tunge stunder fremfor å pisse på ryggen til folk. Slike personer er verdifulle og jeg føler meg heldig som kjenner noen av disse. 

 

Min trivsel og min lykke er at jeg kan omgi meg med dyr, som jeg føler gir meg overskudd, glede, utfordringer, kjærlighet og gode stunder. Det er så vakkert når man kan holde på med det man liker, og ha en hobby, når man er glad i dyr. Man kan se at man utgjør en forskjell og får frem fine flotte katter. Man kan se og oppleve at man gjør andre glad. Og det er for meg det aller viktigste. Å glede andre. Å gjøre andre glad... Hjerte

MAINE COON

 

Jeg kjøpte min første avelskatt fra BIG KITTY og Linda Håland. Linda er en seriøs oppdretter og har drevet i gamet i mange år og har veldig god erfaring. Hun har også ekstremt flotte katter, og vi er veldig fornøyd med å ha linjer derfra i oppdrettet. Gromgutten Big Kittys Dirty Secret, aka Dennis som dere kan se bilde av under males/hanner kommer fra Linda Håland. Jeg kan trygt anbefale henne.

 

http://www.bigkitty.net/

 

MAINE COON

Veronica Strømme bor utenfor Florø sammen med sin mann og barn, og hun driver oppdrett av Maine Coon. Hun er en dyktig oppdretter med fantastisk fine katter. Hun er også oppdretter til Zifina Pilt, vakkergutten som nå bor hos oss. Du kan lese mer om hennes oppdrett og katter her: 

http://www.zifina.com/home.php

 

 

MAINE COON

 

Lone Wendt Møgeltoft driver oppdrettet Aloa Maine Coon i Danmark. Hun har fantastisk flotte katter med en look som jeg absolutt elsker. En seriøs oppdretter som jeg stolt kan si at jeg både har kjøpt fra, vår flotte Aloas Umberto aka Ozzy, og kan anbefale. Vi er storfornøyd!

 

http://www.aloa.dk/

 

 

MAINE COON

 

Ironcoons maine coon i Sverige, oppdretter Mari Wangberg. Her kjøpte vi vår kjære nydelige Ironcoons O'Leary, aka Oliver en supersnill fredsmeglere. Oliver lever livets glade dager som kastrat. Vi er superfornøyd med Oliver, og hans vidunderlige gemytt. Mari er en seriøs oppdretter.

 

http://www.ironcoons.se/

 

MAINE COON

Vår gode snille Britt Irene Lohsen i Trondheim, er en oppdretter som i dag ikke er så aktiv, men som vi i sin tid kjøpte vår aller første avelsjente av, Mother Earths Midnight Affair aka Mia. Oppdrettet heter altså Mother Earth. Britt Irene er et fantastisk menneske som elsker sine katter og hunder over alt på denne jord, som vi alle gjør. Hun har vanvittig flotte katter, og avlet i sin aktive tid frem de vidunderligste katter. Hun har spennende linjer og jeg håper at jeg en dag ser mer til dette oppdrettet som pga helse har vært noe stille siste år. Britt Irene stolte på meg nok til å la meg kjøpe vakre Mia og det er jeg utrolig takknemlig for, og jeg har vært storfornøyd med godjenta vår, så utrolig godt gemytt som det har vært på henne og så utrolig flotte avkom hun har fått, så tusen takk til Britt Irene Lohsen, min gode venn! Hjerte

 

Britt Irene har ikke hjemmeside.

MAINE COON

Vi skaffet vår skjønne Semirames Sky Beyrouth hos Beyrouth Cattery i Tjekkia. Vi har ingenting å utsette på oppdrettet der, og er storfornøyd med vakre Semi. 

 

http://www.beyrouth.cz/

 

MAINE COON

 

Min gode venn, Carina Chojnacki har et nystartet oppdrett som er spennende. Carina har jobbet som veterinær-assistent. Ho er fra Tyskland, men har bodd i Norge noen år nå. Carina har flotte katter i veldig fine omgivelser på sunnmøre, Sjøholt. Hun er en hyggelig seriøs oppdretter! Vi har solgt en jente til avl, til Carina og gleder oss til å følge henne videre.

http://www.oldorchardcoons.com/maine_coon.html

 

MAINE COON

Nina Nilsen er en seriøs oppdretter som bor utenfor Drammen. Hun driver oppdrett på maine coon og det heter GlamCat Maine Coon. Hun har utrolig fine katter. Nina er en jordnær oppegående, hjertegod dame som har vært ute en vinterdag før.Jeg setter stor pris på Nina. 

http://www.glamcoon.com/omoss.php

 

HELLIG BIRMA

 

Trude Bergheim bor i Kolbu, og driver et flott stue-oppdrett av Hellig Birma. Hun er en kjempedyktig og seriøs oppdretter som avler på rasen med kjærlighet og skjønnhet i vidunderlig vakre og friske katter. At kattene har det godt, er førsteprioritet for Trude. Her får de en herlig oppvekst og liv. Kattene bor sammen med dem som familiemedlemmer og blir bortskjemt med kunn det aller beste Hjerte

 

Trude er den som har laget mine blå bannere, og hun har laget sin egen hjemmeside pluss mange flere. Jeg gleder meg til å følge oppdrettet til min kjære gode venn videre. Dette er en oppdretter jeg trygt kan anbefale!

 


http://sacredbirman.org/index2.html

 

RAGDOLL

 

Den beste oppdretteren på katterasen Ragdoll er etter min mening selvfølgelig min venn, Solveig Benedicthe Damsgaard og hennes Diadem's Ragdolls Hjerte

 

Solveig er et fantastisk menneske og hun er fenomenalt dyktig i sitt arbeide med rasen. Hun er en guru når det gjelder ragdoll og oppdrett, og alt som har med dette å gjøre. Kattene hun får frem er de aller beste på markedet etter mitt syn. Hennes drivkraft er å få frem sunne, friske og flotte katter etter rasestandarden. Solveig elsker dyr og sine katter, og fotografering. Jeg vil anbefale deg å ta en titt på hennes hjemmeside for der finner du veldig mye informasjon om både rasen, helse og alt annet man trenger av informasjon.

Og skal du kjøpe deg ragdoll må du skynde deg å stille deg i kø, for hos Solveig er det veldig lang ventetid på kattunger.

http://www.diadems.no/