Dersom du har kjøpt deg en maine coon pus, så trenger du et transportbur med god størrelse. Gjerne str. 58x37x32 eller deromkring. Husk at katten blir stor.

Atlas har veldig gode bur. Lette å holde rene og i varierte farger. Anbefales!

 

http://www.oslozoosenter.no/katteprodukter.html

 

Dersom du finner ut at du vil prøve deg på utstilling så trenger du burpynt. Dette kan du prøve å få låne første gangen du stiller ut. Du kan høre med klubben du er medlem i.

Min klubb; http://www.vestlandetskatteklubb.com/#!utstilling/clgy

er veldig behjelpelig med slike ting. Forøvrig er Vestlandets Katteklubb en klubb jeg anbefaler å melde seg inn i. Du trenger ikke bo på vestlandet for å være medlem. Det er mange medlemmer der fra alle steder i Norge. 

 

Dersom du vil kjøpe deg burpynt så anbefaler jeg på det sterkeste å kjøpe fra Kirsten Undset på http://www.malekatten.com/

Hun syr de utroligste vakreste burpynt. Jeg har kjøpt mitt der og er storfornøyd! Derfor anbefaler jeg henne.

 

Når jeg skal dra på utstilling og skal ta pelsvask og stell på kattene mine så bruker jeg nå et merke som heter Anju. Det selges bl.a på zoo1 og ellers hos diverse forhandlere. Spør deg frem. Husk at denne shampoen skal vannes ut ca 1-2/10 del shampo vann. La shampoen virke en stund i pelsen, sånn 10 minutt. Og skyll til du blir sår og vond i ryggen. Når du tror du har skyllet nok så skyller du litt til. Jeg skyller gjerne i minst 20 minutt. Pelsen skal kjennes ut som stål-ull og vannet skal nesten prelle av pelsen. Da er du ferdig å skylle.Og så må du kjøpe med balsamen som hører til. Spør gjerne om råd. Jeg er veldig fornøyd med denne og anbefaler gjerne!

 

http://stargatepetshop.no/

 

 

En annen shampo jeg liker veldig godt er Jean Peau Brightener Shampo. Denne forsterker og gir klare farver. Inneholder urteekstrakter, er glansfull og fjerner belegg. Denne har jeg brukt mye og jeg er veldig fornøyd, derfor anbefaler jeg absolutt denne også.

http://stargatepetshop.no/products/jean_peau_brightner_sjampo_200ml

 

Det er som sagt viktig å skylle katten, for hvis du ikke gjør det så vil såperester gjøre pelsen feit og da vil du få trekk på utstillingen. En utstilling er jo et skjønnhetsshow så det er viktig at detaljene er på plass. Jeg har laget en egen side med tips til utstilling. 

 

For halefett bruker jeg en håndrens som heter Arrow Golden Fluid DERSOM halen er veeeeldig fet.. Og den vanner jeg ut en god del, og dessuten bruker jeg den kunn sjeldne ganger når halefettet er helt umulig å få bort med andre hjelpemiddel. Nå driver heller ikke jeg og bader katter utenom utstillinger, de blir kunn badet de 3-4 gangene i året som jeg stiller ut. Det er viktig å ikke bruke denne håndrens for ofte. Og det er viktig å skylle veldig godt. Du må spørre deg rundt hvem som har denne i ditt nærområde. Du kan uansett bestille dette og Anjù Shampoen og mye mer, her:

 

http://stargatepetshop.no/

 

 

 

 

Her er håndrens-middelet jeg bruker på halefett til utstillinger. 

Jeg handler ofte klatrestativene hos Europris jeg. Der er de rimelige nok til at lommeboka og gubben blir tålelig fornøyd og det er god kvalitet. Istedenfor å koste på et til 5000 kroner så kan jeg her kjøpe to til under 5000 kroner. Jeg har blant annet et par stykker av disse jeg lenker til nå. Anbefales!

 

http://www.europris.no/dyr/dyretilbehor/klatretre

 

 

 

Jeg bruker perler i tissekassa til pusene. Og da er jeg veldig fornøyd med ImPerial sine perler. Der bruker jeg å kjøpe både perler og noen poser med vanlig sand også som jeg blander litt. Dette gjør jeg fordi jeg har noen katter som er litt kresne og syns perlene er noe herk, og harde og ene med det andre...ja, de er litt rare Kul Derfor blander jeg som sagt oppi litt ImPerial sand, bare så de skal få en følelse av litt mykere saker å grave i. Jeg anbefaler Imperial perler og sand fordi den støver lite, den er utrolig drøy og derfor også billigere i bruk. 

 

http://www.tropehagen.no/printerfriend.aspx?menuid=123457418&prodid=65293

 

 

Har du en katt som er stresset? Dersom du ser at katten din er veldig mye urolig og utilpass, skvetter ofte ved høye lyder, som er redd, som gjemmer seg under sofaen m.m så kan du med godt hell forsøke noen dråper som heter Stress-stopper fra Jackson Galaxy. Han er viden kjent som kattehviskeren og jeg har selv prøvd dråpene som du kan dryppe i vannet, putte i pelsen, eller dryppe noen dråper rett i munnen. Jeg vet at det fungerer. Der er også forskjellige andre dråper naturmedisin som du kan gi, alt ettersom hva som plager katten psykisk. Ta en titt på hjemmesiden hans og se på produktene.

http://store.jacksongalaxy.com/store/jg/category/3310/spirit-essences-all;jsessionid=4A21F455C2ACE0378F6A5DFF129CD45C.xs-b

 

Maine Coons er en vann-glad rase. De elsker å plaske i vann, til matmors/fars store ergrelse. Dersom du har fått en slik plasker i hus så vil jeg på det sterkeste anbefale en vann-fontene. Det får du kjøpt på de fleste dyrebutikker, men pass på at den ser slik ut: 

Mine katter elsker lørdags-godteri som dette bløtfòret fra Hills. En veldig god anbefaling dersom du vil unne pusen din litt godt. Pass på å ikke gi for mye av dette slik at pus blir bortskjemt. Det er viktig at pus får knaske sitt tørrfor slik at tennene holder seg sunne. 

 

 

http://www.hillspet.no/nn-no/science-plan/science-plan-wet.html

 

Det foret jeg bruker nå heter Hills Sciens Plan Kitten Chicken som det du ser på bildet her. Dette er et veldig godt fòr og kattene vil ikke ha annet. Jeg anbefaler gjerne dette fòret!

 

Det er lurt å ikke skifte fòr i tide og utide. Det vil gi katten diverse plager som løs mage, de kan få plager med tannkjøttet og de blir bortskjemt. Gi dem tid til å venne seg til nytt fòr. La de gjerne kjenne litt på sulten før du gir opp. Jeg har opplevd å måtte bruke noen dager før de spiser maten. Hold ut! Men ikke så lenge at katten blir syk. Heldigvis har katter næringsvett og skjønner når de må spise. 

Et bløt-fòr på boks som er veldig populært, er Life Dog & Cat.

 

Spennende homeopatmedisin til katt. Dette sies å hjelpe mot mye. Jeg skal kjøpe dette nå til bl.a pels samt at jeg har en katt som sliter litt med tenner. Dette har en venninne av meg også prøvd med veldig god effekt. Ta deg en titt innom hjemmesiden og les litt om det. Anbefales!

 

Silicea/kisel mangel gir kiselbrist, dårlig tilvekst på kattunger, skilett defekter, dårlig tannkvalitet, hudproblemer og har mer negativ reaksjoner etter vaksiner. Kisel mangel virker også inn på selvtilliten/adferd.Infeksjoner kommer også igjen og igjen.

http://karitzy.oriental-cats.no/natur-%20homeopat%20midl.htm